Speuren naar Sporen van 700 jaar hoeve-historie

speuren naar sporen
Op 23 november aanstaande ziet dit mooie overzichtswerk het daglicht. Jan Senden is meer dan 10 jaar bezig geweest met zijn onderzoek naar de geschiedenis van de Gillishof en zijn bewoners. Er bleek in de diverse archieven van o.a. Aken, Düsseldorf, Luik, Keulen, Heerlen en Maastricht veel meer bekend te zijn van de Gillishof dan we wisten. Talloze archiefstukken werden getranscribeerd. Velen werkten mee om tot een gestructureerd, samenhangend en boeiend verhaal te komen. Het prachtig vormgegeven boek is een must voor iedere liefhebber van zowel de lokale als de regionale geschiedenis. Ook de buurtschappen, Steenberg, Krekelenberg, Zandberg en Prickart komen aan de orde. Wellicht een origineel cadeau voor Sinterklaas of Kerst.
Het boek kost € 20.00 en is verkrijgbaar bij Heemkundevereniging de Bongard of ter plekke bij de Gillishof.

Met vriendelijke groet,
Mit freundlichen Grüssen,
With regards,
Jacqueline Senden,

0031-455445574 ; info@gillishof.nl: www.gillishof.nl  Zandberg 20, 6351 AK Bocholtz

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.